Het Groene Spoor Projecten

Projecten

Zandspeelplaats

Helemaal aan het begin van Het Groen Spoor is een kleine punt grond door de gemeente Amersfoort niet verhuurd aan Zandfoort aan de Eem. Lees meer…

Berm Nieuwe Stad

 

Graffiti veld

 

Het trapezium

Deze naam gebruiken wij voor het braakliggend terrein tussen de Nieuwe Poort, het Eemplein, de Piet Mondriaanlaan en het spoor. Lees meer…

Piet Mondriaanlaan en Piet Mondriaanplein

Deze laan die vanaf de Amsterdamseweg naar het Centraal Station Amersfoort loopt, vormt een belangrijk deel van Het Groene Spoor. Lees meer…

Het Gierzwaluwhotel

De Gierzwaluw Werkgroep Amersfoort is na een roep om hulp door de stadsecologe verwezen naar Het Groene Spoor. Lees meer…

Wagenwerkplaatspad met teeltveld

Het Q-parkterrein wordt aan drie zijden omzoomd door ruig groen. Hierin is o.a. een pad ontstaan, wat veelvuldig door hondenbezitters wordt gebruikt. Lees meer…

Berm Rijtuigenloods

In samenwerking met en financieel gesteund door de gebruikers van de rijtuigenloods hebben we langs hun terrein meer groen mogen planten. Lees meer…

De wachtkamers

In het eerste rapport van de Stichting Het Groen Spoor zijn meerdere plekken aangewezen die voor (tijdelijke) inrichting in aanmerking zouden komen. Een belangrijke plek is genoemd “De Wachtkamers”. Lees meer…

Hein Otto Plantsoen

Hein Otto leefde van 1916 tot 1994 en was de eerste landschapsarchitect van de Nederlandse Spoorwegen. Hij inventariseerde terreinen en maakte ontwerpen voor stationsbeplanting. Lees meer…

Wagenspeelplaats

De eerste daadwerkelijke realisatie van een van de kralen van de ketting van Het Groene Spoor is de Wagenspeelplaats. Lees meer…

Wadi’s

 

Stadslandbouw

Langs het groene spoor is ook ruimte voor stadslandbouw. Lees meer…

De Bijenstal

Zo’n zeventig procent van de tweehonderd belangrijkste gewassen in de wereld zoals fruit, zaden, noten en koffie, heeft insecten nodig voor goede bestuiving. Lees meer…

Het wilde westen

Dit is het meest westelijke deel van het groene spoor. Een groot terrein gelegen voorbij het culturele hart van de Wagenwerkplaats. De bodem is verontreinigd en staat uit schraal zand en kiezels. Lees meer…

Doorgang Soesterweg

 

Labyrint