Het Groene Spoor

Verslag NLdoet vrijdag 11 maart jl.

Facebook

Het Groene Spoor en NLdoet op 11 maart 2016

Ook dit jaar deden we mee met NLdoet. Voor de verandering was het eens lekker zonnig weer, al zorgde de wind even voor koude vingers. Om negen uur startten we vanaf het station met drie hulpvaardige leerlingen van het Farel college en eentje van het Prisma college. Voor hen was het een leuk actief deel van de maatschappelijke stage. Toen scheidden onze wegen, want de twee door ons gekozen activiteiten lagen aan weerskanten van het Piet Mondriaanplein. Gijs en Guido gingen met hulp hééél veel plantjes poten in de nieuwe reststroken bij de entree van de WWP.

Verslag NLdoet_02

De overige deelnemers gingen vlinderstruiken snoeien op de Piet Mondriaanlaan.

Verslag NLdoet_03

Oeps, wat een lélijke werkhandschoenen, dan maar met blote handen werken. Ja, ik wil kapster worden en daar horen kleine schaartjes bij. Zo’n grote snoeischaar is toch véél te zwaar. Wij willen iets doen in beveiliging en dienstbaarheid, daar is werken in de buitenlucht heel gewoon. Even controleren of mijn mobiel nog bereik heeft. Het snoeien gaat met steeds meer lef gepaard, werden eerst heel dunne takjes voorzichtig afgeknipt, nu durven we ook de dikke takken aan. Dat sjouwt wel moeizamer, want alle afval moet van de middenberm naar een verantwoorde stortplaats gebracht worden. Oeps, we worden gespot door medeleerlingen zonder zweet op hun voorhoofd. Wat zei die jongen nou tegen je? Wil je niet weten. Gelukkig koffiepauze, zoals gewoonlijk vergaderen in het damestoilet! Lekker die ananascake, maar ik moet aan mijn lijn denken. Even controleren of mijn mobiel nog bereik heeft. Oeps, we staan al vlak bij het Eemplein, er komen toch geen bekenden voorbij hopelijk, we zien er níet uit! Ik ben al zo moe, dat de grote snoeischaar bijna wortelschiet door het leunen. Waar halen jullie toch al die energie vandaan? Gelukkig, het werk is klaar. Nog een paar takjes in de kuil gooien en dan weekend! Even controleren of mijn mobiel nog bereik heeft. Nee dank U, we zorgen zelf wel voor onze lunch.

Reuze bedankt meiden, het was nuttig én gezellig met jullie vrijwilligerswerk te doen!

Please enter the Page ID of the Facebook feed you'd like to display. You can do this in either the Custom Facebook Feed plugin settings or in the shortcode itself. For example, [custom-facebook-feed id=YOUR_PAGE_ID_HERE].