Het Groene Spoor

De bij moet gered worden!

Facebook

Het Groene Spoor draagt de (wilde) bij dit jaar een warm hart toe. We proberen om onder andere een groot bijenbloembollen veld te creƫren nabij de Wagenwerkplaats.

Het televisieprogramma De Kennis Van Nu heeft een zeer interessante uitzending gemaakt over het redden van de bij. Lees onderstaand stukje en bekijk de video!

“Wereldwijd hebben we een groot probleem als de bij uitsterft. De honingbij staat volop in de belangstelling en kan op de verzorging en bescherming van imkers rekenen. Maar de wilde bijen, zoals hommels en andere bijensoorten die geen honing produceren, moeten zichzelf zien te redden. De helft van alle Nederlandse wilde bijensoorten wordt met uitsterven bedreigd. Dat is niet alleen vervelend voor de bijen zelf, maar ook voor ons die deze gratis arbeidskrachten keihard nodig hebben om de gewassen te bestuiven”

De bij moet gered worden!

Please enter the Page ID of the Facebook feed you'd like to display. You can do this in either the Custom Facebook Feed plugin settings or in the shortcode itself. For example, [custom-facebook-feed id=YOUR_PAGE_ID_HERE].