Het Groene Spoor

Groen doet Goed op 8 mei 2018

Facebook

Op 8 mei zijn een tiental kinderen in het kader van de actie Groen doet Goed op de Wagenspeelplaats. Zij krijgen van imker Frank Talsma uitleg over bijenvolken en solitaire bijen. Vervolgens worden zij aan het werk gezet met het op maat maken van ingrediënten voor een insectenhotel.

De gedane arbeid resulteert in een mooi Insecten hotel dat de volgende dag op het zuiden wordt opgehangen in het gebied van de stadslandbouw bakken. In dit –ons vierde- hotel zijn de eerste bewoners gesignaleerd.

Groen doet Goed Insectenhotel

Op 18 juni steken Cris van Rossum en Guido van Beek de handen uit de mouwen en gaan met het materiaal voor insectenhotels dat al ligt opgeslagen, aan het werk. Zij bouwen een drie verdiepingen insecten hotel en in overleg met de uitbaters van het pop-up restaurant DLC komt ons vijfde hotel tot stand.

Insectenhotel