Het Groene Spoor

De wachtkamers

In het eerste rapport van de Stichting Het Groen Spoor zijn meerdere plekken aangewezen die voor (tijdelijke) inrichting in aanmerking zouden komen. Een belangrijke plek is genoemd “De Wachtkamers”. De wachtkamers is direct gelegen ten westen van de Q-Park garage aan de noordzijde van het centraal Station Amersfoort. Alle gebruikers die het terrein benaderen vanaf het station komen hier langs. Door Frank Talsma van het landschapsarchitectenbureau H+N+S is een ontwerp gemaakt. De realisatie was alleen mogelijk nadat de plekken voor beplanting met een metaaldetector waren vrijgegeven en de planters in overalls en laarzen wegens de verontreiniging van de bodem konden werken. De gemeente Amersfoort was zo bereidwillig dat voor ons te regelen. In het bos Birkhoven mochten we met de boswachter van de Stichting Het Utrechts Landschap opschoot uitsteken welke goed past in het beplantingsplan van het ontwerp. Op 19 mei zijn 430 struiken in het tijdelijk park “De Wachtkamers” gepoot.

Terug naar projecten

Please enter the Page ID of the Facebook feed you'd like to display. You can do this in either the Custom Facebook Feed plugin settings or in the shortcode itself. For example, [custom-facebook-feed id=YOUR_PAGE_ID_HERE].