Het Groene Spoor Actiedagen,Nieuws Het Bijen Bloembollen Spoor

Het Bijen Bloembollen Spoor

2 december jl. was het eindelijk zover! Wij van Het Groene Spoor zijn vanaf begin februari bezig geweest met het inzamelen van de benodigde middelen om 106 strekkend meter bloembollen te planten. Deze bloembollen mix is speciaal geschikt als voedselbron voor de wilde bij. Begin november was het duidelijk. Wij willen onze dank uitspreken aan alle donateurs en sponsors die het ons mogelijk hebben gemaakt dit te realiseren. We konden opdracht geven voor het leveren en planten van de benodigde meters. Wel moesten we wachten tot de grond wat natter was dan na de droge oktober periode. Maar na de regen van eind november en het voorbij zijn van drie dagen nachtvorst kon het gaan gebeuren!

bijenbloembollenspoor_01

Vroeger in de middag dan verwacht verscheen een trekker met daar achter een soort ploeg met een grote trechter erop. In die trechter werden dozen gemengde bollen leeg gestort, 300 bollen per m2. De bollen werden in 20 minuten onder de grond gestopt en werd de aarde en de plaggen weer vlak gereden. Ons restte slechts de laatste meters bij de verharding met de spa te ontplaggen, de bollen er in te strooien en ze weer af te dekken.

Bij het genot van warme chocolademelk, pepernoten en de warmte van een vuurkorf hebben we gewacht tot ook genodigden kwamen kijken wat het resultaat is geworden. Van een van de begeleidsters van Kern met Pit van de KNHM kregen we een bijenhotel cadeau. Daarvoor gaan we vóór dat de bollen bloeien een mooi plekje langs het Bijen Bloembollen Spoor zoeken!

bijenbloembollenspoor_03

Gerelateerde berichten