Het Groene Spoor Verslagen Het Groene Spoor bij WatIsDatPatat 2021

Het Groene Spoor bij WatIsDatPatat 2021

Vrijdag 14 mei was in het kader van WatIsDatPatat door het Soesterkwartier een groene wandeling georganiseerd. In verband met de corona-restricties kon men niet zoals gewoonlijk een feestelijke markt houden op het terrein van de Wagenwerkplaats. Het weer werkte prima mee, een lekker zonnetje ging maar heel af en toe schuil achter wolken, het bleef nog droog ook. Men startte vanaf twee uur bij de sportvelden langs de Puntenburgerlaan/Dollardstraat en na vele omzwervingen en gezonde belevenissen in het groen kwam je dan uiteindelijk op de Enk uit, waar wij zoals gewoonlijk flink hadden uitgepakt, inclusief smiley en spandoek.

De kinderen kregen een laatste stempel op hun kaart (belangrijk voor de afsluitende versnapering terug bij het startpunt) mits ze vuile handen konden tonen. Dat was geen groot probleem, want ze mochten bij ons de bekende zaadbommen produceren en meenemen naar huis, samen met héél jonge eikenboompjes, die ze zelf in een ter plekke gefabriceerd papieren potje moesten planten. Het principe van de zaadbommen was gemakkelijker uit te leggen, iedereen had deze winter ervaring opgedaan met uiteen spattende sneeuwballen! Alleen kreeg je nu geen koude maar zwarte handen. Ook het mengen van potgrond, zaadmengsel, voedingsbodem, een beetje leem en water ging met dikke pret, zelfs toen er in de emmer nog twee piertjes en een torretje gespot werden. Natuurlijk werden de vuile handjes weer schoner door gebruik van een grote bak met water, die we óók nog hadden meegebracht!

Ons vaste herkenningspunt de smiley van zomerplantjes trok meteen al bekijks in de buurt. Van die plantjes mochten de kinderen óók nog een exemplaar meenemen naar huis, zodat ze daar al meteen van bloemetjes kunnen genieten. Gelukkig hadden we vanwege de smiley-plantjes een stapeltje trays ter beschikking, wat het transport van bomen, bommen en plantjes aanzienlijk vereenvoudigde. Aan de hand van het aantal van 43 eikenboompjes konden we concluderen, dat er precies zoveel kinderen aan onze activiteit hebben meegedaan.

Omstreeks een uur of vijf waren de restanten weer ingepakt en opgeruimd en kunnen we als Het Groene Spoor terugzien op een geslaagde deelname aan WatIsDatPatat2021!

Gerelateerde berichten