Het Groene Spoor Activiteiten (2018),Verslagen Het Groene Spoor bouwt 10 insectenhotels

Het Groene Spoor bouwt 10 insectenhotels

Op 9 maart hebben 7 meiden van het MBO Amersfoort, afdeling verzorging het groene spoor versterkt met het maken van de materialen voor 3 insectenhotels. Deze zijn met toestemming van de eigenaar, Holland Opera, geplaatst in drie betonnen figuren aan de noordzijde van de Verensmederij.

Op de lentemarkt op 2 april op de Wagenwerkplaats onder auspici├źn van het event: Wat is dat Patat? geven we uitleg over een insecten hotel. Omdat kinderen het als een te verrichten actie op hun programma hebben gekregen, komen zij de hele dag langs om gaatjes te boren en een stempeltje te krijgen. We hebben geen tijd om te eten maar vullen wel twee kratjes met voorbereide stammetjes.

Op de Groene dag op 27 mei bij het Groene Huis in Amersfoort zijn met de vele bezoekers wederom materialen voorbereid voor het vullen van insecten hotels.

De kinderen die deelnemen aan de provinciale actie Groen doet Goed krijgen uitleg van een imker over het leven van de bij en het belang van deze insecten voor ons leven. Daarna helpen ze mee ons vierde hotel te maken dat wordt opgehangen aan de bandbunker op de Wagenwerkplaats bij de stadlandbouw bakken van de Nieuwe Stadboeren.

Op 28 juni wordt in overleg met het restaurant DLC en de mensen van Amerpoort, de verzorgers van de groentetuin van dat restaurant ons vijfde hotel geplaatst.

Op 12 september bouwen we met kinderen van buurtje 83 ons 6e hotel. Het wordt de volgende dag al behoorlijk gesloopt door andere kinderen. Daarom zijn de kratten nu afgedekt met gaas zodat de inhoud er nu in blijft.

Op 28 oktober bouwen we met hulp van statushouders een mooi hotel, ons 7e, op het terrein van Zantfoort aan de Eem. Het is zaterdag en we krijgen veel bekijks van langslopend publiek, die allemaal het fenomeen insecten hotel herkennen.

Op zaterdag 17 november bouwen we met kinderen van het IVM ons achtste hotel op het gebied van de Nieuwe Stad. Het wordt een hotel van in de vorm van de Poort van 750 jaar Amersfoort waar hij naast staat. Veel publiek wegens de intocht van Sinterklaas een 100 meter verderop.

Op 4 december bouwen we het Eempolis hotel aan de Piet Mondriaanlaan. Het heeft een mooie vorm gekregen gelijkend op een pagode. Door de vele wandelaars langs de laan krijgen we de nodige belangstelling.

Op 11 december bouwen we tenslotte ons 10e Hotel op de aarden wal aan de Nieuwe Poort Rotonde. Vanwege de plek besluiten we het deze keer in de hoogte te zoeken conform het hoogbouwbeleid van de gemeente Amersfoort.

Gerelateerde berichten