Het Groene Spoor Activiteiten (2018) Het Groene Spoor en NL-Doet op vrijdag 9 maart 2018

Het Groene Spoor en NL-Doet op vrijdag 9 maart 2018

NL doet 2018

Ook dit jaar had Het Groene Spoor zich bij het Oranjefonds aangemeld `voor hulp van vrijwilligers in het NL-Doet weekend. We mochten ons verheugen op het enthousiasme van een zevental jongedames uit het ROC Midden Nederland, zorg en welzijn en Joep, die al vertrouwd was met vrijwilligerswerk bij de Verkeerstuin in de voormalige Wagenwerkplaats. Wij troffen elkaar om 09.00u bij de uitgang van het station aan het Piet Mondriaanplein, waarna een vlotte introductie van Gijs en even vlotte wandeling ons voerde naar de Verkeerstuin. Daar werd eerst het resultaat bekeken van een eerdere actie van Het Groene Spoor, namelijk het “BijenBloembollenSpoor”. Er stonden al heel wat paarse krokusjes te bloeien!
De klus welke we voor ogen hadden, bleek goed uitvoerbaar te zijn met al die extra handen. De betonnen kunstwerken aan de noordzijde van theater Veerensmederij bevatten alle drie een opening van ongeveer 40 bij 60cm, prima geschikt om in te richten als insectenhotels. Gelukkig hadden we al tevoren het nodige houtmateriaal gesprokkeld en ongeveer op maat gezaagd, dat spaarde meteen tijd en zweet…
Al dat houtwerk moest nog voorzien worden van geboorde gaatjes van diverse diameters. Dit leek bij uitstek een karweitje voor de spierbundels onder ons, maar de dames lieten zich niet kennen en gingen ook hier enthousiast met de boormachines aan de slag. Voor accuboormachines was een en ander een te zware opgave, waarna er snel extra elektrisch materieel werd opgehaald, de verlengkabel vanuit de Verkeerswerkplaats kwam dus goed van pas zonder dat er stoppen doorsloegen!

De bewerkte houtblokken werden meteen afgevoerd naar de plaats van bestemming naast de Veerensmederij. Ondertussen verzamelden de anderen opvulmateriaal zoals dakpannen, dor gras, klodders leem en kleine takjes, zodat het eerste betonnen standbeeld al vóór de pauze groten deels ingericht was.

De koffiepauze was een welkome onderbreking om af te koelen of juist weer wat op te warmen bij de minder prettige buitentemperatuur die dag (de zon deed wel zijn best hoor!). De koffie, cappuccino en hete chocolade met slagroom zorgden voor extra gezelligheid, zodat we de tweede helft van de morgen vrolijk konden doorklussen.

Gerelateerde berichten