Het Groene Spoor Actiedagen,Nieuws,Verslagen Het Groene Spoor en NLDoet 2017 op de landelijke radio!

Het Groene Spoor en NLDoet 2017 op de landelijke radio!

Vrijdag 10 maart was de eerste NLDoet-dag en traditioneel leverde HGS ook weer een bijdrage, deze keer samen met bijzondere gasten! Tevoren was al beslist, dat we zouden gaan schilderen, gevolgd door een snoeisessie op de Piet Mondriaanlaan. Gelukkig hoefden we geen zorgen te maken over het weer, het was de eerste stralende lentedag in 2017.
Maar eerst onze gasten. We hadden weer goed overleg met scholen in Amersfoort en deze keer kwamen een aantal leerlingen en begeleiders van Het Element bij ons ervaren, wat vrijwilligerswerk kan inhouden. Het bleken allemaal enthousiaste nieuwe Nederlanders! Nog meer verguld waren we met een drietal speciale deelnemers: het betrof Sicco Klein, Tom Herlaar en Bert Kranenbarg van NPOradio5! Zij vonden het leuk om van een ander dan het bekende buurthuisklusje of sociaal/verzorgend vrijwilligerswerk in de buurt van Hilversum een live reportage te maken en waren gecharmeerd van onze activiteiten. Natuurlijk wilden ze ook meedoen aan de klussen van vandaag en hebben ze met veel elan ook twee plantenbakken beschilderd tussen het interviewen en uitzenden door.

Klik hier om een audiofragment te beluisteren van NPO radio 5

We hadden tevoren al de nieuwe bloemenbakken in de witte grondverf gezet, zodat er door de werkers meteen Piet Mondriaan-achtige patronen op de vier zijvlakken geschilderd konden worden. Niet iedereen bleek over voldoende schilderervaring te beschikken, maar de schade bleef beperkt tot enkele doorlopende verfdruppels en handen en kwasten ruimschoots onder de verf! De vrijwilligers van Het Element werkten steeds enthousiaster, de kleuren rood, geel en blauw waren amper aan te slepen en de afplaktape was een veelgevraagd artikel. Indien nodig, kunnen we stellen dat zij een leuk inzicht hebben gekregen in de cultuur van Nederlandse schilders, gezien hun eigen uitwerkingen van het thema `Piet Mondriaan` op onze nieuwe bloembakken. En extra stimulerend: over enige tijd kunnen ze op het Piet Mondriaanplein hun eigen kunstwerken bewonderen! De radioluitjes konden zoals gezegd niet achterblijven, luide discussies over het juiste patroon -goed voor de uitzending natuurlijk- en stimulerende aanmoedigingen waren niet van de lucht. Tussentijds uiteraard interviewtjes met de andere werkers. Maar hoe verwerken ze alle kleurrijke (ook selfie-)fotootjes in een radioverslag?

Na de koffiepauze rond elf uur hielpen Sicco, Tom en Bert nog met de eerste snoeiklus, daarna mochten ze weer hun gewone werk gaan doen. Het snoeien en afvoeren van de takken van de vlinderstruiken op de Piet Mondriaanlaan ging verder in een nog niet vertoond tempo, al om twaalf uur werden de laatste takjes opgeruimd en konden we allemaal genieten van een overheerlijke lunch in het tijdelijk park.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Maar niet voordat er eerst een fotosessie was met de deelnemers in onze welbekende narcissen-smiley!

Namens HGS en alle buurtjes uit het Soesterkwartier bedanken wij alle speciale vrijwilligers voor hun bijdrage op deze zonnige dag.

Gerelateerde berichten