Het Groene Spoor Verslagen Jongerius Deurwaarders actief voor Het Groene Spoor!

Jongerius Deurwaarders actief voor Het Groene Spoor!

Via de organisatie Matchpoint kregen wij het verzoek van de firma Jongerius Deurwaarders, of zij bij een speciale gelegenheid iets konden betekenen voor het welzijn van de bewoners van het Soesterkwartier, liefst een buitenactiviteit. Nou, dat hebben ze geweten!

Op een alweer zonnige vrijdag 30 september stond een team werknemers van Jongerius helemaal in de startblokken voor gezellig buitenwerk. De klussen, die wij voor hen hadden voorbereid waren nogal divers qua inspanning, al heeft iedereen naar vermogen zijn of haar steentje bijgedragen. Zo klinkt het terugsnoeien van braamstruiken als een eenvoudig karwei, maar deze planten geven zich niet zomaar gewonnen, ze slaan zelfs onverwacht terug! Met stevige werkhandschoenen en grote snoeischaren bewapend werd er door de dames(!) tot bloedens toe gestreden, het resultaat is een merkbaar betere doorgang voor bezoekers van de “Wachtkamers”, zoals wij een flink deel van de voormalige Wagenwerkplaats noemen.

jongerius_09

Een andere zware klus was het in vorm brengen van een aantal boomstammen, die als bankje zijn gaan functioneren. Met een forse motorzaag werden diverse stammen afgevlakt, of zittingen erin uitgezaagd. Voor een beter comfort werden de verse zaagoppervlakken meteen met een laag beschermende olie ingesmeerd. Dit diende ook om de vele zweetdruppels van onze grote kanjers te camoufleren…

jongerius_04

De grootste groep ging enthousiast mee naar de entree van de Wagenwerkplaats aan het Piet Mondriaanplein, ook een werkveld van Het Groene Spoor. Daar bevinden zich enkele plantenvakken door ons beplant en ingezaaid. Vooral de grote hoeveelheid eenjarige zomerbloemen waren lange tijd een lust voor het oog, maar ook aan die pracht komt in de natuur altijd een einde. Gezamenlijk uitgerust met spades, harken en schoffels werd met veel vertier al het uitgebloeide spul radicaal verwijderd. Wel werd er op gelet, dat het zaad van die een-jarigen ergens weer in de grond terechtkwam. En inderdaad, enkele weken later zie je de grond voorzichtig groen worden door het ontkiemen van zoveel zaadjes…

jongerius_03

Al met al een geslaagde dag, even gezellig onderbroken door een werklunch ter plekke in de buitenlucht, maar afgesloten met een welverdiende feestavond! Bedankt mensen van Jongerius, we zien jullie graag terug bij een volgende gelegenheid.

Gerelateerde berichten