Het Groene Spoor Nieuws,Verslagen Nieuw en groot groen op de Wagenwerkplaats!

Nieuw en groot groen op de Wagenwerkplaats!

Afgelopen week kreeg onze voorzitter een telefoontje van een kennis. Of we interesse hadden in wat boompjes en struiken, afkomstig van het “Valkhof”. Dit is een klein tijdelijk buurparkje in hartje centrum van Amersfoort. Het “Valkhof” wordt in de komende tijd letterlijk totaal op de schop genomen, eerst door de archeologische dienst en daarna om het terrein bouwrijp te maken voor de bouw van een aantal appartementen.

Natuurlijk hadden wij daar wel oren naar, zodat vrijdagmorgen met een flinke aanhanger koers gezet werd naar het centrum van Amersfoort. Twee uur later (OK, exclusief koffiepauze) en volgeladen met een dertigtal haagbeuken, twee kleine kastanjes en drie kleine notenbomen terug naar “onze” WWP . Daar werden de notenbomen geplaatst langs het paadje tussen de “Wagenspeelplaats” en de “Bunker”, een plek die volgens de plannen nagenoeg ongewijzigd zal blijven. Dus groei maar lekker boompjes! De kastanjes staan nu bij het bamboe-kruispunt en zullen hopelijk de komende jaren een mooi verticaal accent vormen in dit deel van de “Wachtkamers”.

Beukhagen_02

Het meeste werk ging naar de haagbeuken, maar die vormen nu mooie windvangers bij het groepje bankjes ook in de “Wachtkamers”. Daarna hebben we een twintigtal emmers water opgehaald om de boompjes alvast een vochtige kluit te geven. Helaas komt er uitgerekend nu GEEN regen van betekenis in de komende warme dagen, dus zullen de waterdragers nog even paraat blijven, zodat de aanwinsten goede kans maken om aan te slaan…

Beukhagen_03

Gerelateerde berichten