Het Groene Spoor Nieuws Van bloemen en bijen en honing

Van bloemen en bijen en honing

In 2014 heeft Het Groene Spoor een bijenstal gebouwd met behulp van vrijwilligers van Royal Haskoning DHV. Nadat in de stal tijdelijk 3 kasten hebben gestaan van een imker uit Zeist en een van een plaatselijke imker, is de stal gerenoveerd en wederom in gebruik genomen. Nu wonen er drie volken en die zullen binnen enkele weken gezelschap krijgen van een vierde volk.

bijenstal_02En ze voelen zich goed thuis op de wagenwerkplaats. De eerste opbrengst aan honing is geoogst en is te koop voor € 5,– per pot. Binnen korte tijd zal er weer honing geslingerd kunnen worden, want ook het volk in de tweede kast is heel ijverig geweest en de eerste kast heeft zijn raten al bijna weer gevuld.

pot-honing

Bestellen kan voorlopig via ons e-mail adres of contactformulier. Later zullen de imkers voor hun eigen verkoop zorg moeten gaan dragen.

En nu nog de wilde bij. Die is echt veel belangrijker voor het bestuiven van gewassen dan de honingbijen. Daarom gaan wij van Het Groene Spoor ruim 100 m2 bloembollen poten in het najaar die speciaal geschikt zijn voor de wilde bij. Ook gaan we weer zaadbommen maken met schoolkinderen uit het Soesterkwartier. Wij hebben ondertussen voor ongeveer 70% van de beoogde m2’s sponsors gevonden. Graag vragen wij iedereen:

 

Steun onze actie door één m2 bloembollen te sponsoren en € 12,50 over te maken naar NL72 RABO 0116068183.

Wij verdubbelen dat bedrag om de kosten per m2 te dekken. Wellicht wilt U ook behulpzaam zijn bij het poten van de bollen.

Wij zullen U op de hoogte houden.

Gerelateerde berichten