Het Groene Spoor Projecten Voorjaarsverrassing in de Wachtkamers

Voorjaarsverrassing in de Wachtkamers

Enkele weken geleden stond er ons een zwaar karwei te wachten: het kappen van populieren op de heuvel in de Wachtkamers. Noodzakelijk, want ze namen teveel ruimte, zon en voeding van het omringende groen in beslag. De klus werd geklaard met hulp van vrijwilligers uit het MBO.

Maar wat te doen met het vrijgekomen houtmateriaal? De takken werden net als de eveneens gesnoeide bramen verzameld in zogenaamde houtrillen. Hiermee is er weer een nieuw natuurlijk accent ontstaan , goed voor allerlei dieren en insecten. De stammen en dikkere takken verdwenen tijdelijk in de kuil iets verderop, met het oog op het idee, een start te maken met een uitdagende natuurspeelplek voor de jeugd. En inderdaad, na enkele uurtjes op herhaling bij de scouting stond er in de kuil ineens een klim-en klauterkunstwerk met een knus zitje ernaast in de kuil.

De middag erna werd de plek meteen door de jeugd ingewijd! Meteen met het verzoek, of er nog meer takken en stammetjes geleverd kunnen worden, waarmee ze zelf kunnen bouwen. Hier wordt al aan gewerkt, maar er is op dit moment weinig van die materialen ter beschikking, in verband met het snoei- en kapverbod wegens de nesttijd van veel vogels. Wordt vervolgd.

Gerelateerde berichten